Festivalul de peste
22.03.2007 | Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa"


Aflat la cea de a IV a editie, Festivalul de Peste este un program dedicat pescarilor amatori, celor care indragesc apele si pe locuitorii acestora, copiilor, tinerilor si adultilor care sunt tentati de a se initia in acest vechi si frumos sport - pescuitul.
In fiecare an, evenimentele din programul Festivalului se deruleaza in saptamana care se incheie cu Duminica Floriilor si de adreseaza vizitatorilor de toate varstele.


Programul acestei editii include:
28 martie - 1 aprilie 2007 - Vizitã interactivã în Sala Pestilor : descoperirea pe bazã de ghidaj scris a speciilor de pesti periculosi (specii agresive, toxice, veninoase, producãtoare de locuri electrice etc) din expunerea permanentã Vizitatorii muzeului vor avea posibilitatea de a descoperi singuri exponatele descrise in foile de ghidaj, speciile fiind prezentate nu numai cu detalii de recunoastere morfologica ci si cu repere de localizare in salile si vitrinele din expunerea publica.

Sâmbãtã, 31 martie, 11,00 - 14,00 - Concurs de pescuit pentru elevi organizat în colaborare cu Administratia Bãltii Sãrãturi (PH). Locatia de desfasurare a concursului este Balta Saraturi situata in apropierea satului Salciile(PH). Coordonator concurs : Mãlin Musatescu – redactor coordonator al revistei « AVENTURI la PESCUIT ».

Participara concurentilor se va face numai pe baza de inscriere la telefon 312.88.26, int. 137 sau pe adresa de e-mail: auroras@antipa.ro pana in ziua de joi, 29 martie 2007, orele 16,00. Fiecare participant la concurs se va prezenta cu propriile ustensile de pescuit, cei mai buni pescari fiind recompensati cu premii oferite de catre sponsorii acestui eveniment: Fundatia RTC; Editura Egmont - National Geographic Junior si Rahan - revista lunara de benzi desenate (grup tinta: copii cu varste cuprinse intre 7-14 ani).
Traseul care trebuie urmat pana la Balta Saraturi este: Bucuresti - Urziceni - Barbulesti - Jilavele, iar de aici, drumul care se deschide in dreapta duce catre comuna Salciile din judetul Prahova, la marginea careia se afla Balta Saraturi (in apropierea plantatiei de vita de vie).

Duminica, 1 aprilie 2007, orele 11,00 - 12,00 - Atelier de Origami organizat în colaborare cu A.C.T.O.R (Asociaþia Culturalã pentru Teatru si Origami din România) (grup tinta: copii cu varste cuprinse intre 5 - 9 ani)
Duminica, 1 aprilie 2007, începând cu orele 12,30 - Dezlegarea la peste - Expoziþie culinarã cu vânzare de preparate tradiþionale din peste organizatã în colaborare cu ROMPESCARIA si Restaurantul Nostalgia.

**********************************************
Dr. Aurora Stanescu
Department of Public Relations, Cultural marketing & Educational Programs
"Grigore Antipa" National Museum of Natural History
Sos. Kiseleff No. 1, 011341, Bucharest, Romania
Phone (0040-1) 312.88.26
Fax (0040-1) 312. 88.63
Mobile 0788. 593. 485
E-mail: auroras@antipa.ro


RSS
©2008 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.