AventurA in Laponia
Cupa MondialĂ DE PESCUIT LA ŞTIUCĂ

23.06.2007 | aventuri la pescuit

În Laponia, Suedia, va avea loc Cupa Mondială de pescuit la ştiucă.
Cârligele au fost ascuţite, lansetele pregătite şi mulinetele unse.

Eugen GermanCinci pentru Laponia, fără a mai socoti echipa tehnică
Eugen German, Ion Dumitru, Sabin Buzatu, Cristi Anghelina şi Bogdan Sofonea sunt componenţii lotului naţional de pescuit cu momeli artificiale care pleacă până aproape de Cercul Polar pentru a demonstra lumii întregi că românii sunt cei mai buni pescari de ştiucă. Rămâne de văzut dacă vor avea firele întinse, nu prin buturugi şi alte răgălii, ci în torpile dinţoase, pictate în culori de camuflaj, marca Esox.
Alături de ei vom fi şi noi, redactorii de la Aventuri la pescuit, Sorin Drăgoi, Mălin Muşatescu şi Andy Arif, pentru a testa la faţa locului dacă ştiucile din Suedia sunt mai blonde decât ale noastre. Evident caravana pescarilor de răpitori nu va porni la un drum atât de lung fără o echipă care va asigura asistenţa de specialitate. Petre German şi Mihai Sofonea vor fi fraţi nu numai pentru unii, ci pentru toată gaşca hotărâtă să facă din pescuitul la răpitori un sport cuplat cu performanţa la cel mai înalt nivel.

Pescarului îi stă bine cu drumul
Nu este vorba numai despre echipamentul hi-tech pe care îl cară cu ei, ci şi despre sutele de ore petrecute pe pistele de concurs la antrenamente şi în manşele oficiale ale Campionatului naţional de spinning, Turneul Aventuri la pescuit. Nu în ultimul rând timişoreanul Doru Someşan, un pescar obişnuit cu răpitorii din vest, va fi un ghid devotat caravanei spinning care va avea de străbătut aproximativ 4000 Km până la apele reci de lângă Cercul Polar, acolo unde în perioada concursului ziua ţine 24 de ore. Cine va avea insomnii va putea pescui în lacul aflat la doi paşi de cabana unde vom fi cazaţi.
Până la apele cristaline (şi multe dintre ele încă nepescuite de om) din Suedia vor fi însă şoselele României, Ungariei, Slovaciei, Cehiei şi Danemarcei, un prilej pentru a vă transmite în direct aventurile celor cinci naţionali care cară departe de casă kilograme întregi de năluci şi speranţe. Aşa că, începând cu 23 iulie, fiţi pe fază, dacă nu sunteţi la peşte, pe blog-ul nostru sau sa comentam impreuna pe forum.

P.S. Am luat la noi veste anti-baftă şi anti-succes, aşa că îi rugăm pe cârcotaşi să nu-şi mai piardă vremea cu urările. Keep in touch!

comenteaza acest subiect

Pescari la drumul mare

Aproximativ 4000 km sunt de parcurs între Bucuresti si Forsholm, Suedia, prima noastra escala de pescuit.
Vom strabate Ungaria si Slovacia, trecem prin Praga si pe 24 iunie seara speram sa fim la Hamburg.
Dimineata vom porni spre Copenhaga, Danemarca, unde daca vom avea noroc si GPS sa gasim toate podurile vom debarca in Malmo, Suedia. De acolo mai avem doar 1400 km.RSS
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.