12.2.2007
VOBLERUL DIN DEBARA


Chiar daca un Cozma face ravagii pe apele noastre, Salmo are un raport calitate-pret excelent si Rapala ne intoarce buzunarele pe dos, ramanem cu gandul la un Heddon, Arbogast,   Rebel, Bomber, Pflueger, South Bend, Bagley & co. Sunt voblere care au facut istorie, iar creatorii lor, cel putin la vremea aceea, erau dotati cu multa imaginatie si putina... tehnologie.

FORUM
1 Vizitator, 0 Utilizatori


AnunturiVand matrite pt prepararea peletelor 7mm, 9mm,11mm
Postat de bibu 19 Mai 2012, 11:47:00 pm
AnunturiVand matrite pentru plumbi model Pilker
Postat de bibu 21 Ianuarie 2012, 08:48:29 pm
AnunturiVand fir textil Power Pro Ice, nou, la rola de 100yds
Postat de bibu 25 Decembrie 2011, 11:05:58 pm
Anunturiwww.plasepescuit.com
Postat de marian_o1 18 Noiembrie 2011, 01:01:20 am
Anunturivand parasute pescuit
Postat de marian_o1 07 Martie 2011, 01:55:37 am
AnunturiVand patru matrite pt plumbi in forma rombic, trapez, grip, torpila.
Postat de bibu 06 Ianuarie 2011, 01:00:17 am
Anunturivand fir textil Power Pro original USA rola de 300yds
Postat de bibu 16 Decembrie 2010, 02:07:37 pm

lurebuilding

despica sarma-n doua
Majoritatea pescarilor nu dau prea mare importanta inelelor despicate, necesare atasarii ancorelor si carligelor de corpul nalucilor. Sunt relativ ieftine si nu este o mare problema sa le gasim in magazine.


pandu aspe
In urma cu sapte ani, exasperat de ineficienta tuturor nalucilor din trusa intr-un moment in care avatii de la confluenta unor canale ale Deltei faceau sa fiarba apa, am recurs la un popper Rebel Tiny Pop-R.


Montura archer

Sistemul de prindere al momelii este format din doua "aripi" basculante, care dupa fixare formeaza o elice, aemanatoare partii frontale a momelilor artificiale din acelasi secol, devonii.


Hardy metal
Tija principala este realizata din sarma rasucita, in jurul elicei, si este lestata. De o parte si de alta sunt prevazute doua tije de otel, armate cu ancore si prevazute cu cate un spin pentru a fixa montura de momeala.


Montura Drachkovitch
Montura inventata de Albert Drachkovitch este foarte eficace, in special pentru salau. Chiar daca este privita cu scepticism de catre pescarii de peste ocean care o considera ca fiind nesportiva.

LA MENGHINÄ‚

Ephemera vulgata
Am ales sa imit o insecta ce m-a fascinat de cand am descoperit pescuitul la musca. Materialele folosite nu sunt pretentioase si pot fi achizitionate usor.
englishread this article in english

Musca de piatra
La pescuitul cu musca uscata conditia de flotabilitate a mustei este absolut necesara. In general se folosesc solutii de impregnare a mustei, amadouri, dar rezultatele sunt multumitoare doar partial. Folosirea unor materiale foarte flotante in montajul mustei poate conduce la o prezentare mai indelungata a artificialei pe filmul apei.

Grey Ghost
In urma cu circa 200 de ani in urma, in timpul domniei regelui George al III-lea, streamerele, imitatiile de pestisori, erau deja folosite pe apele din insulele britanice. Totusi cum doar pescuitul cu musca artificiala uscata era acceptat ca sport in acea perioada, streamerele nu au fost bagate in seama...

Diptera
Tantaroiul face parte din ordinul Dipterae, fam. Tipulidae. Datorita hackle-ului des se recomanda folosirea unei clase de echipament de musca ceva mai mari. Poate fi folosita si ca musca pentru dapping, stil de pescuit in care musca este jucata sub vant.

Damsel Fly
Odata cu sosirea anotimpului rece, muscarii s-ar putea simti nedreptatiti in privinta pescuitului. Duc dorul pastravului si pana la deschiderea din mai mai este inca mult timp. Vremea lipanului se termina si ea curand. Ce ati zice de biban?

Tricoptera
Pastravii sau clenii, in special cei de talie mare, sunt foarte interesati de ele. Aceste insecte au in comun forma aripii, asezata catre inapoi, in forma de cort.

Crosetata
Pe carlige mici modelul e fantastic, deosebit de rezistent si foarte vizibil. Fulgul trebuie facut cu pene de calitate. Se folosesc 2 pene genetice, una grizzly si una rosie.

Gherghina  
Corpul artificialei este legat pe un cotor de pana de gasca. Tehnica utilizata pentru aspectul corpului este identica cu cea folosita de Torryl Kolbu.


Galerie Muste
uscate
ude
nimfe
speciale
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.