12.2.2007
Vergi de musca
pro si contra


Sezonul de muscarit se apropie cu pasi repezi. Muscarii batrani sau incepatori intra in febra pregatirilor - se achizitioneaza snururi noi, cei care se pricep isi leaga singuri mustele, ceilalti le cumpara, se scot waders-ii de la naftalina. Din cand in cand, se mai cumpara si cate o lanseta de musca - in special de catre cei abia intrati in tagma exclusivista, oculta si poate prea restransa a acestor nebuni linistiti

FORUM
1 Vizitator, 0 Utilizatori


AnunturiVand matrite pt prepararea peletelor 7mm, 9mm,11mm
Postat de bibu 19 Mai 2012, 11:47:00 pm
AnunturiVand matrite pentru plumbi model Pilker
Postat de bibu 21 Ianuarie 2012, 08:48:29 pm
AnunturiVand fir textil Power Pro Ice, nou, la rola de 100yds
Postat de bibu 25 Decembrie 2011, 11:05:58 pm
Anunturiwww.plasepescuit.com
Postat de marian_o1 18 Noiembrie 2011, 01:01:20 am
Anunturivand parasute pescuit
Postat de marian_o1 07 Martie 2011, 01:55:37 am
AnunturiVand patru matrite pt plumbi in forma rombic, trapez, grip, torpila.
Postat de bibu 06 Ianuarie 2011, 01:00:17 am
Anunturivand fir textil Power Pro original USA rola de 300yds
Postat de bibu 16 Decembrie 2010, 02:07:37 pm
FLYTYERS RO

Andrei Zabet Mihai Vasilescu Florin Ghimisliu Cristi Anghelina Cosmin Man Mihai Veg

Pagina pasionatilor de legarea mustelor artificiale din Romania. Incepator sau avansat? Vino si prezinta-ne ultimele creatii. Simplu vizitator? Descopera cate ceva din experienta altora, si de ce nu, vino in randurile noastre. ...detalii aici
PE Firul APEI

europene muscaCampionatul european din 2004
Echipa Romaniei a obtinut un rezultat excelent, mai ales prin performanta obtinuta in clasamentul individual, prin Fernando Mihailescu si Gheorghe "Bimbi" Ardeleanu.  Fotografii, reportaj, clasamente


belisPastravul de aur Finala nationala de pescuit cu musca artificiala si concursul open au atras un numar record de participanti. ca si anul trecut, ploaia si cleanul au facut legea. Clasamente, reportaj, fotografiiporumbacPescuit cu uscate. Apropierea Pescuitul cu musca artificiala uscata este cea mai spectaculoasa forma a pescuitului la musca. Atacul salmonidului asupra imitatiei are loc n plin cmpul vizual al pescarului.


petru dima Pescuitul la somon Pescarul de somon modern, a hotarit sa se specializeze pe acest tip de pescuit nu din cauza ca este o metoda de pescuit efectiva ci dimpotriva. Somonul, cind isi incepe migratia in apele dulci ale riurilor, in conformitate cu una din teorille existente, inceteaza sa se hraneasca.

avatAvat la musca Avatul este foarte popular printre pescarii si aproape orice pescar il recunoaste dupa valurile pe care le face si dupa felul cum plezneste apa cu coada ametind pestisorii...LA MENGHINÄ‚

Ephemera vulgata
Am ales sa imit o insecta ce m-a fascinat de cand am descoperit pescuitul la musca. Materialele folosite nu sunt pretentioase si pot fi achizitionate usor.
englishread this article in english

Musca de piatra
La pescuitul cu musca uscata conditia de flotabilitate a mustei este absolut necesara. In general se folosesc solutii de impregnare a mustei, amadouri, dar rezultatele sunt multumitoare doar partial. Folosirea unor materiale foarte flotante in montajul mustei poate conduce la o prezentare mai indelungata a artificialei pe filmul apei.

Grey Ghost
In urma cu circa 200 de ani in urma, in timpul domniei regelui George al III-lea, streamerele, imitatiile de pestisori, erau deja folosite pe apele din insulele britanice. Totusi cum doar pescuitul cu musca artificiala uscata era acceptat ca sport in acea perioada, streamerele nu au fost bagate in seama...

Diptera
Tantaroiul face parte din ordinul Dipterae, fam. Tipulidae. Datorita hackle-ului des se recomanda folosirea unei clase de echipament de musca ceva mai mari. Poate fi folosita si ca musca pentru dapping, stil de pescuit in care musca este jucata sub vant.

Damsel Fly
Odata cu sosirea anotimpului rece, muscarii s-ar putea simti nedreptatiti in privinta pescuitului. Duc dorul pastravului si pana la deschiderea din mai mai este inca mult timp. Vremea lipanului se termina si ea curand. Ce ati zice de biban?

Tricoptera
Pastravii sau clenii, in special cei de talie mare, sunt foarte interesati de ele. Aceste insecte au in comun forma aripii, asezata catre inapoi, in forma de cort.

Crosetata
Pe carlige mici modelul e fantastic, deosebit de rezistent si foarte vizibil. Fulgul trebuie facut cu pene de calitate. Se folosesc 2 pene genetice, una grizzly si una rosie.

Gherghina  
Corpul artificialei este legat pe un cotor de pana de gasca. Tehnica utilizata pentru aspectul corpului este identica cu cea folosita de Torryl Kolbu.


Galerie Muste
uscate
ude
nimfe
speciale
©2007 pescarul.com
Toate drepturile rezervate.